Yoga Garage - critical alignment yoga

  • 0 Stars.

Yoga Garage - critical alignment yoga

Omschrijving van yogaschool:

De naam Yoga-Garage verwijst naar de voormalige bestemming van de ruimte; er was een garage in gehuisvest. Toepasselijk in die zin dat in de yoga van oudsher wordt verwezen naar het lichaam als ‘voertuig van de ziel’. De Yoga-Garage heeft - op enkele details na - uiterlijk niets meer van een garage. De ruimte is licht en helder.

Binnen de hatha yoga vindt je diverse stromingen, waarin benadrukt wordt wat men belangrijk vindt. Onze stroming heet CRITICAL ALIGNMENT YOGA (CAY). Hierbij is het uitgangspunt dat een beweging van gewricht tot gewricht doorgegeven behoort te worden. In praktijk blijkt dat niet vanzelfsprekend door de voorkeurshoudingen die je in de loop der jaren ontwikkelt. Wat je ook doet en hoe je ook beweegt, je zult deze reflexmatige en onbewuste patronen altijd meenemen!

Het is daarom zeer de vraag of je werkelijk ontspant als dat gevraagd wordt. Bij Critical Alignment gaat het over het bewust worden van deze spanningspatronen om ze vervolgens via open aandacht en adem te leren omzetten naar een ontspannen vitaliteit waarbij de natuurlijke openheid en lichtheid van houding en beweging voelbaar worden. De Critical Alignment yoga therapie ligt aan de basis van de CAY.

Daarom werken we met een aantal hulpmiddelen. Deze geven richting aan je ontspanning, zorgen ervoor dat deze aankomt op de plaatsen waar dit bedoeld is. We werken bijvoorbeeld met hoofdstandbankjes, boogjes, stripjes en schouderstandblokken.

Website:

Bekijk de website van deze yogaschool in Amsterdam voor meer informatie.

 

 

Adres van yogaschool: Jacob van Lennepkade 309
1054 ZW Amsterdam
Amsterdam Oud West yoga
Amsterdam West yoga
Yogalesrooster: Dagdeel van Yogales: Maandagochtend
Maandagmiddag
Maandagavond
Dinsdagochtend
Dinsdagavond
Woensdagochtend
Woensdagmiddag
Woensdagavond
Donderdagmiddag
Donderdagavond
Vrijdagochtend
Vrijdagmiddag
Zaterdagochtend
Bekijk op plattegrond:
Andere yogascholen: * Hatha yoga Amsterdam